Etusivu Tekniikkavakuutus Kodinkonevakuutus Rallivakuutus

Kysymyksiä ja vastauksia

Kysymys:
Mitä vakuutuksenne korvaa?

Vastaus:
Tuotteemme korvaa ajoneuvon tekniikalle tapahtuneita äkillisiä ja ennalta arvaamattomia rikkoutumisia vakuutusehtojemme mukaisesti. Valitettavasti kaikkea emme pysty korvaamaan, kuten mikään muukaan taho ei voi korvata kaikkea. On hyvä kuitenkin huomata, että vaikka esim. auton nokkahihna venyy, saattaa se käyttäjästä vaikuttaa äkilliseltä rikkoutumiselta, mutta venyminen on kuitenkin tapahtunut hiljalleen ajan kuluessa eikä ole ollut ennalta arvaamatonta. Tätä voisi verrata polttoaineen loppumiseen. Se viimein loppuu aina äkillisesti, mutta on ollut loppumaisillaan jo edeltävien kilometrien ajan.


Kysymys:
Mihin saakka vakuutus korvaa korjauskustannusten noustessa korkeaksi?

Vastaus:
Meiltä vuosina 2015 ja 2016 ostetun 6/5/3 Tähden -tekniikkavakuutuksen korvausraja on enintään 50.000 €* tai ajoneuvon ostohinta, mikäli se on pienempi kuin 50.000 €. 1 Tähden –tekniikkavakuutuksen korvausraja on enintään 10.000 € tai maksimissaan ajoneuvon arvo, mikäli se on pienempi kuin 10.000 €.
Ennen vuotta 2015 ostetuissa vakuutuksissa kaikissa tuotteissa maksimikorvaussumma on 10.000 € tai ajoneuvon arvo, mikäli se on pienempi kuin 10.000 €.
*) Ei koske kampanjatuotteita.


Kysymys:
Jos auto on huollettu jossain muualla kuin merkkikorjaamossa, maksatteko korvauksia?

Vastaus:
Ajoneuvon tulee olla huollettu valmistajan suositusten mukaisesti. Huollot tulee siis suorittaa, kun tehtaan määrittelemä kilometrimäärä/ajanjakso täyttyy. Muualla kuin merkkikorjaamossa huoltaminen ei vaikuta korvausvelvollisuuteemme.


Kysymys:
Saanko viedä ajoneuvon mille tahansa korjaamolle?

Vastaus:
Korjaamon ei tarvitse olla merkkikorjaamo, useimmiten saat käyttää itsellesi mieluista korjaamoa. Ohjeistamme kuitenkin olemaan yhteydessä korvauspalveluumme ennen ajoneuvon korjaamolle viemistä, sillä monissa tilanteissa osaamme auttaa korjaamon valinnassa.


Kysymys:
Onko tekniikkavakuutus voimassa ulkomailla?

Vastaus:
Tekniikkavakuutus on voimassa EU-maissa enintään 60 vuorokauden yksityismatkoilla. Mikäli ajoneuvosi rikkoutuu ulkomailla ollessasi, tulee sinun varautua maksamaan korjaukset ensisijaisesti itse ja hakemaan korvauksia jälkikäteen. Säilytä korjaamolta saamasi työmääräin ja kuitit maksamistasi korjauksista.


Kysymys:
Korjaamoni sanoo, etteivät he tee yhteistyötä minkään ulkopuolisen tahon kanssa. Mitä teen?

Vastaus:
Ota yhteyttä korvauspalveluumme, josta sinut ohjataan asianmukaisesti palvelevaan korjaamoon.


Kysymys:
Maksaako vakuutus myös huollot?

Vastaus:
Ei. On ajoneuvon omistajan vastuulla varmistaa, että ajoneuvo on koko ajan tieliikennekelpoinen ja huollettu asianmukaisesti. Vakuutus on tarkoitettu ainoastaan äkillisiin ja ennalta arvaamattomiin rikkoutumisiin. Normaalit huollot ja kuluvat osat ovat aina ajoneuvon omistajan vastuulla. Huollot saa teetättää haluamassaan huoltoliikkeessä.


Kysymys:
Miten voin maksaa tekniikkavakuutuksen?

Vastaus:
Jos olet ostanut ajoneuvosi autoliikkeestä, asia hoidetaan autoliikkeen kanssa. Mikäli tilaat tekniikkavakuutuksen yksityishenkilönä, lähetämme laskun ilmoittamaasi kotiosoitteeseen tai halutessasi sähköpostiin.


Kysymys:
Onko vakuutuksessa kertakorvausrajaa?

Vastaus:
Ei ole, mutta maksimikorvausehtoja ei kuitenkaan voi ylittää.